Remmen

remmen

Niets is zo belangrijk als goed functionerende en goed afgestelde remmen.

Geen enkel ander onderdeel van de auto is zo van belang als het gaat om veiligheid. Op uw remmen moet u altijd kunnen vertrouwen. Zijn uw remmen versleten? Dan neemt de remweg aanzienlijk toe. Dat kan leiden tot onveilige situaties.

Symptomen

De slijtage van de remmen is afhankelijk van het aantal kilometers dat u jaarlijks rijdt en uw rijstijl. Slijtage van de remmen is een geleidelijk proces. Het is dan ook van belang dat u uw remmen regelmatig laat controleren. Zeker wanneer u veel korte afstanden rijdt, vindt er versnelde slijtage plaats. U herkent versleten remmen aan het sponzig aanvoelen van het rempedaal. Ook is het mogelijk dat uw stuur trilt tijdens het remmen, de remmen stoterig aanvoelen of dat u het rempedaal ver moet intrappen.

Voorkom extra kosten

Te lang doorrijden met versleten remmen kan overigens meer schade veroorzaken. Een extra kostenpost die u dus kunt vermijden. De mankementen in het remsysteem zijn meestal te vinden in de remtrommels, remschoenen, remschijven en remblokken. Maar vergeet u ook niet dat uw remvloeistof iedere twee jaar moet worden ververst.