Airco

airco

Houd de airco optimaal werkend in zowel zomer als winter

In de zomer comfortabel en geconcentreerd achter het stuur dankzij een aangename temperatuur. In de winter geen beslagen ruiten. Het zijn de belangrijkste voordelen van airconditioning.

Het is echter van groot belang dat uw airco optimaal werkend blijft, zowel in de zomer als winter. Aangezien een aircosysteem doorgaans niet bij een normale onderhoudsbeurt hoort, is de kans groot dat uw airco zelden of zelfs nog nooit is gecontroleerd. Indien de airco niet optimaal functioneert, merkt u dit door een slechte of trage koeling in de zomer of dat uw ramen niet goed condensvrij worden in de winter. Wij adviseren u uw aircosysteem regelmatig te laten checken. Het aircosysteem van uw auto verliest 8 tot 10 procent koudemiddel per jaar. Dit middel zorgt voor doorstroming van de delen en transport van olie. Zonder de olie gaan onderdelen defect. Daarnaast creëert stilstaand water in het aircosysteem (voor uw gezondheid schadelijke) bacteriën en een onaangename geur.

Neem geen risico en voorkom onnodige schade, schadelijke bacteriën en nare geur!
Onze aircospecialisten controleren graag vrijblijvend het functioneren van uw airco. U kunt bij ons terecht voor aircoreiniging (reinigen van de luchtwegen in het interieur en verdamper) en/of een aircoservicebeurt (het volledig vullen van het koudemiddel, vacuümmeren, lektest uitvoeren en uitstroomtemperatuur controleren). Dit alles conform de officiële STEK-richtlijnen.

Met een gereinigd en goed onderhouden aircosysteem heeft u:

  • een aangenaam klimaat in de auto
  • comfortabel koele temperatuur tijdens de warme dagen
  • ramen vrij van condens in de koudere periode
  • geen allergische reacties van luchtwegen, ogen of huid
  • geen muffe lucht in uw voertuig
  • een zuivere en frisse lucht

Wij adviseren u uw airco minimaal één per week (ook in de winter!) te gebruiken. U kunt ’s winters eventueel bijverwarmen. Dit zorgt voor een optimaal blijvende werking van het systeem.